Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

3-ти март в Попово

Попово отбеляза тържествено Националния празник на Република България – Трети март и 146-ата годишнина от Освобождението на страната от османско робство. Тържествените чествания започнаха с официална церемония по издигане на националния флаг на Република България на пл. „Александър Стамболийски“ в центъра на града, съобщиха от общинската управа.

Присъстваха кметът на община Попово Людмил Веселинов, председателят на Общинския съвет – Попово Георги Георгиев, много ученици, учители и граждани.

Тържеството по повод Националния празник на Република България продължи пред Руския паметник в града. За да се поклонят пред саможертвата и героизма на всички воини, загинали за свободата на България, присъстваха много ученици, учители и граждани. Откъс от стихотворението на Христо Ботев „Хайдути“ бе представен от Кристина Анкова от шести клас на Основно училище „Любен Каравелов“ в Попово, а почетен караул бе извършен от ученици от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в града. Заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на родината отслужи ставрофорен иконом Валентин Лазаров – архиерейски наместник на Поповска духовна околия.

С едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на борците, платили с живота си свободата на България. В знак на признателност венци пред Руския паметник бяха поднесени от народния представител в 49-ото Народно събрание Йорданка Георгиева, от кмета на община Попово Людмил Веселинов, от председателя на Общински съвет – Попово Георги Георгиев, от всички учебни заведения, организации и учреждения в града. В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите за свободата на България, цветя пред паметника поднесоха и признателни поповчани.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button