Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

80 000 лева за подпомагане на спортните клубове

Община Търговище отдела 80 000 лева за подпомагане на спортните клубове. Сумата за стимулиране на дейността на клубовете се запазва в миналогодишния й размер. От днес до 15 февруари е срокът за подаване на заявления в Община Търговище за финансово подпомагане, съобщиха от администрацията.

Средствата ще се разпределят на база постижения на състезателите през годината, по реда на общинска наредба. Те ще бъдат преведени на два транша през годината, уточняват от пресцентъра на кмета Дарин Димитров.

Размерът на финансовото подпомагане за един спортен клуб не може да превишава 18 на сто от общия размер на сумата, която се отделя за подпомагане. Допълнителни точки носят организирането и провеждането на прояви за популяризиране и насърчаване на спортната активност.

Десет клуба имат договори с Общината за ползване под наем на общински спортни бази. Сумите за наем са символични, а целта е подпомагане на спорта.

В допълнение, Общината отделя и 55 000 лева от бюджета си за консумативи, с които тези клубове да покриват разходите си. От своя страна спортните клубове имат задължението да поддържат в чист и изряден вид обектите, които ползват.

Образци на необходимите документи и заявления за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button