Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Бизнесът и регионите

Икономическият профил на община Търговище беше представен от кмета Дарин Димитров по време на националната конференция "Бизнесът и регионите"

Кметът на Търговище Дарин Димитров участва като лектор в четвъртата национална конференция “Бизнесът и регионите”, която се провежда в София днес. Тя се организира от списание “BGLOBAL”, в партньорство с Националното сдружение на общините в България, Българската стопанска камара и Института за пазарна икономика, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

В конференцията участват представители на големи компании у нас, кметове, депутати, учени, представители на изпълнителната власт и неправителствения сектор. Основните теми на дискусия са моделите на устойчиво развитие, както и инвестициите в хората и в човешкия капитал.

Димитров представя икономическия профил на общината и намеренията на администрацията за изграждане на индустриална зона край Търговище.

“Фокусът ни в този мандат ще е изключително насочен към това да изградим тази зона, да привлечем и да задържим инвеститори на местна почва”, е казал Димитров, цитиран от пресслужбата. Той е наблегнал и на важността от развитие на дуалното обучение, което да осигури кадри за бизнеса. “Освен добра инфраструктура, е от изключителна важност да има и добре обучени хора, които да работят в тези предприятия”, е допълнил той.

Димитров е коментирал и необходимостта от подкрепа на държавата за общините. “В крайна сметка, голяма част от данъците на предприятията по места отиват именно в държавната хазна. Сериозен проблем, дори за местната власт, остават мудните процедури на държавните институции и липсата на добра комуникация. Един от възпиращите фактори за инвеститорите е липсата на съвременна пътна връзка със столицата и близките пристанища”, е заявил кметът.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button