Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Център за работа с деца на улицата

Създаването на нова социална услуга „Център за работа с деца на улицата“ предлага в докладна до Общинския съвет кметът на Търговище Дарин Димитров. Центърът ще се помещава в сгради, общинска собственост, в кварталите „Запад“ 2 и „Запад“ 3, които са обновени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съобщи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Новата социална услуга в общността ще е безплатна и ще е финансирана от държавата. Целта й е да предотврати ранното отпадане от училищната система, неглижирането на здравето и социалната изолация на деца и младежи в риск от трайно или частично попадане на улицата.

В центъра ще се осигуряват здравни, социални и образователни услуги и консултиране, насочени към децата и техните семейства. Ще се реализират дейности по превенция и прекратяване на всякакви форми на експлоатация на труда, насилие и противообществените прояви сред децата и младежите. В услугата ще са ангажирани социални работници, психолози, възпитатели, трудотерапевт и други.

Капацитетът на услугата ще бъде от 35 потребители, а предоставянето ѝ ще започне през октомври 2023 г. Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 31 август.

Справка в сайта на Агенцията за социално подпомагане показва, че Центрове за работа с деца на улицата има в редица градове в страната – Бургас, Варна, Видин, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София-област, София-град, Шумен.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button