Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ИТАЛИЯ, РОКАФИОРИТА НА ГОСТИ В ОБЩИНА АНТОНОВО

От 02 до 07  май 2011 год. 45 членна делегация от Община  Рокафиорита  – Италия,  ще посети  Община Антоново. Делегацията включва общински съветници, служители от общинска администрация, представители на местния бизнес. Посещението е следствие на подписана Клетва за побратимяване между двете общини през месец март 2010 год., осъществено чрез  одобрен проект за побратимяване на градове  по Програма „Европа за гражданите” – Срещи на граждани от побратимени градове – „Е-Планина ІІ: местно развитие в планинските територии”, със съдействието на Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина”.

Срещата ще бъде структурирана както следва:

–          разговор за активното европейско гражданство и ролята на всеки един от нас за насърчаване на общественото, социалното, културното и икономическото развитие. Ще бъде отделено специално внимание на програмата „Европа за гражданите” с акцент върху новите перспективи в контекста на иновациите и творчеството;

–          членовете на делегацията и поканени местни лектори ще дискутират по теми като междукултурен диалог и местно развитие.

 

По време на срещата в Община Антоново ще бъде препотвърдена Клетва за побратимяване между Община Антоново и Община Рокафиорита, като следваща стъпка към укрепване на сътрудничество за споделяне на опит и общи интереси. В духа на културния обмен и гостоприемство, домакините ще организират екскурзии и дегустации на местната кухня.

Срещата ще затвърди основите на приятелството и партньорството между двете общини – Антоново – България и Рокафиорита – Италия.

Източник: www.antonovo.bg

Подобни публикации

Back to top button