Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Кампания за безплатна кастрация на бездомни котки

Есенна кампания за безплатна кастрация на бездомни и дворни женски котки започва в Търговищко. Тя ще обхване града и околните села, съобщи Йоанна Драгнева – председател на фондация “Нов старт за животните в нужда”.

Както и при предходните кампании, така и сега, кастрациите ще се извършват във Ветеринарна клиника „Витавет“. Вече може да се получат талони и да се запишат часове. И този път ще се предоставят до два талона на човек.  Началото на кампанията е на 18 септември – на тази дата започват кастрациите на място в клиниката, поясни Драгнева.

Освен кастрирана, всяка котка ще бъде обезпаразитена, а ухото ѝ ще бъде резнато във V-образна форма. “Маркирането” на ухото е задължително, за да не се случва да се хващат и водят едни и същи котки по няколко пъти.

Организаторите на кампанията не осигуряват транспорт от и до клиниката. Воденето и вземането на животните е изцяло ангажимент на стопаните.

По думите на Драгнева, средствата за финансиране на кампанията, както и на всички предишни, е чрез дарения, събирани от фондация “Нов старт за животните в нужда”. По тази причина, се предоставят само 100 талона за кастрации.

Поради невърнати при предната кампания пет оборотни клетки, този път ще се дават срещу капаро, което ще бъде възстановено след връщането им. Ветеринарите апелират котките да бъдат водени след поне осем часа глад.

Предишната кампания за безплатна кастрация на домашни и бездомни котки в Търговище бе през февруари.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button