Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“

Общо 120 творби участват във втория национален конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“ на читалището в търговищкото село Стража. Изпратени са 108 рисунки и 12 произведени на приложното изкуство, съобщи след приключването на проявата секретарят на Народно читалище „Развити-1926“ Илиана Петрова.

Творбите са дело на представители на  читалища, училища, ателиета по изобразително и приложно изкуства  и други институции от цялата страна.

Както БТА съобщи, целта на проявата бе да се съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан”, да се стимулира развитието на детското творчество и въображение, както и да се даде възможност за изява на творческата индивидуалност на учениците.

Организаторите от културната институция обявиха, че компетентно  жури от трима специалисти в областта на изобразителното и приложното изкуства са оценили творбите и са определили наградените в отделните възрастови групи. Отредена е и специална награда за “Най-атрактивно представяне на обичая Трифон Зарезан“.

Читалищното ръководство благодари на всички участници, вложили творчество, въображение, старание и любов в творбите си. През следващата седмицата организаторите от читалището ще изпратят грамоти и награди на отличените.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button