Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Пистолети от ново поколение получиха служители от областната дирекция на МВР в Търговище

Пистолети от ново поколение получиха служители от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. Заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов връчи за нуждите на служители на дирекцията 13 нови бойни полуавтоматични пистолета „Валтер ПДП (“Walther PDP”) и пет електрошокови оръжия – електропреносни пистолети „Тейзър Х2“, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Късоцевно оръжие получиха в секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ на областната дирекция, както и служители на „Криминална“ и „Охранителна полиция“ в трите районни управления в областта. На церемонията присъстваха областният управител Станимир Парашкевов, директорът на ОД на МВР – Търговище старши комисар Мариан Михайлов и ръководители на структури.

Новите пистолети са разпределени персонално на определени от ръководството на дирекцията служители, постигнали високи и трайни резултати в работата. Предоставените помощни средства „Тейзър“, които се отличават с висока ефективност, ще бъдат разпределени в районните управления, след като съответните служители преминат определен курс на обучение.

Според зам.-министър Николов, въвеждането в употреба на тези оръжия е част от сериозните усилия, които се полагат за модернизиране на техническата съоръженост на структурите на МВР. По думите му, цитирани от говорителя на дирекцията Ани Кръстева, ръководството на МВР цени положения труд и постигнатите от служителите на ОД на МВР-Търговище много добри резултати в работата.

Предоставянето на съвременните оръжия е част от предприетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия. В изпълнение на един от водещите му приоритети – за осигуряване на необходимото техническо оборудване, са закупени общо 800 пистолета, които ще бъдат разпределени за нуждите на униформените в страната.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button