Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Богата музикална програма, фермерски и занаятчийски пазар и много изненади ще има на 244 Традиционен пролетен панаир

„Постарахме се да направим една добра програма, в която да има за всекиго по нещо“, каза кметът. Той обяви, че и през тази година официален партньор на панаира е фирма „Мебел Стил“.

#МузикаленПаркФест ще бъде открит на 8 май, на сцена „Борово око“, с концерт на Илия Луков. На 9 май, Ден на Европа, на сцената ще излезе Деси Добрева. 10 май е запазен за изява на местните състави, като концертът е под наслов „От Търговище за Търговище“. Папи Ханс очакваме на 11 май, а на 12 май, от 19.00 ч., ще пее Тони Димитрова. След нея, от 20.30 ч., на сцената излиза рапърът 100 KILA. Вечерният концерт на 13 май е посветен на Деня на Търговище, който тази година е в неделния, последен ден на панаира. Предпразнично ще се забавляваме със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Концертът е от 20.00 ч., а в 21.30 ч. ще има празнична заря.

Подготвя се и онлайн игра, която ще се проведе на фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“. Тя се казва „Намери петлето“. За да се включат в нея, посетителите на панаира ще трябва да публикуват като коментар своя снимка до макета на знака на панаира – познатото на всички петле. Макетът е специално изработен и ще бъде разположен в различни точки на панаира в различните дни. В Деня на Търговище, 14 май, на жребиен принцип ще бъдат определени е победителите, които ще получат специални награди. Пълните условия ще бъдат обявени на 8 май, на фейсбук страницата на форума.

Новост през тази година е Фермерският и занаятчийски пазар в Алеята на занаятите, който ще се проведе от 9 до 13 май, обясни секретарят на Общината Христалина Халачева.

„Записани за участие в него са общо 25 занаятчии и производители на мед, продукти от планински лимон, лавандула, мармалад, на био козметика, на бижута и аксесоари и други. Смятаме, че ще проведем едно успешно първо издание на подобен тип пазар“, разясни Халачева.

Татяна Титкова от „Мебел Стил“ обяви, че и през тази година луксозен холов ъгъл ще получи един от посетителите на панаира, участвал в анкетата на фирмата и Община Търговище. За целта гражданите трябва да отговорят на шест въпроса, свързани с дейността на официалния партньор на панаира, както и да дадат оценка на съпътстващата културна програма.

„По традиция ще подкрепим и инициативата „Бебе на панаира“, като осигурим матрачета за всички бебета, родени в дните от 8 до 14 май“, каза Титкова.

Пълната програма на пролетния панаир ще бъде публикувана в уебсайта на Община Търговище и фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“.

Източник: www.targovishte.bg

Подобни публикации

Back to top button