Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

„Изложба – рисунки“ на адвокат Ангел Моренов

Художествената галерия „Никола Маринов“ в Търговище подреди експозицията „Изложба – рисунки“ на адвокат Ангел Моренов. На откриването на изложбата присъстваха много приятели и колеги на художника, както и любители на изкуството, съобщиха от галерията. Юристът показва общо 80 творби, рисувани, по думите му, в два отделни периода. Това са предимно акварели, като върху някои от тях е рисувано с туш и перо. В експозицията място намират и графики.

Творецът получи поздравления от директора на галерията Пламен Проданов, от свои учители, преподаватели, художници, приятели. Гост на откриването на изложбата бе и кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров.

Пред репортер на БТА Ангел Моренов сподели, че рисуването е неговата детска мечта. По думите му рисува това, което е вътре в него, не по поръчка. Адвокат Ангел Моренов заяви, че един от тримата му синове също е изкушен от изкуството, посещава школа по изобразително изкуство и рисува добре за възрастта си. Да покаже картини в изложба Моренов е насърчен от преподавателя си от Второ Средно училище „проф. Никола Маринов“ – художничката Татяна Трендафилова.

С изложбата любителят-художник очаква да донесе настроение и положителни емоции за себе си, семейството си и приятелите си. Експозицията ще може да бъде разгледана до края на август.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button