Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Продължават инициативите за Деня на Европа в област Търговище, организирани от Център „Европа Директно“ в Шумен

Продължават инициативите за Деня на Европа в област Търговище, организирани от Център „Европа Директно“ в Шумен, информират от екипа на центъра.

В Попов в следобедните часове днес предстои зацветяване на парковото пространство на ул. “Керамик” 4 под мотото „Цветовете на Европа”, викторина „Европа – Дом на народите” и парад на знамената. В проявите ще се включат възпитаници на Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания и Центъра за обществена подкрепа в Попово.

Проявите в Първо Средно училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище започнаха преди седмица, когато учениците организираха Ден на европейската литература. Посланиците отвориха „щанд“ за книги, които можеха да се разменят. На 9 май в училището бе организирана викторина с награди. Учениците показаха много добри знания за Деня на Европа и като цяло за европейската култура. Раздадени бяха информационни материали за Европейския съюз и за правата на гражданите при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на общността, посочват от Център „Европа директно“.

Първо Средно училище е сред малкото училища, които разполагат със специален европейски образователен кът, който се намира във фоайето на третия етаж и е оформен като галерия с фотоси на всички европейски столици. Има и мултимедия, на която се прожектират филми с опознавателна цел и презентации, свързани с темата, припомни старшият посланик на Европейския парламент Анета Милева.

За възпитаниците на гимназията бе прожектиран филм за напредъка на България и регионите в ЕС. Организацията е дело на младшите посланици на ЕП и техните ръководители.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button