Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

Проект на Програма за опазване на околната среда в община Търговище е публикуван за обществено обсъждане

Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект на Програма за опазване на околната среда за периода до 2028 г. Тя е разработена и следва да бъде приета в изпълнение на националното законодателство.

Основната стратегическа цел на програмата е подобряване на качеството на живот на населението, чрез осигуряване на здравословна и благоприятна околна среда и запазване на богатото природно наследство, чрез устойчиво управление на околната среда.

В документа са изведени три основни приоритета: съхраняване на природните ресурси и подобряване на екологичните показатели на територията на общината; подобряване на състоянието и развитието на инфраструктурата, свързана с опазване на околната среда и повишаване на институционалния капацитет и обществената ангажираност в опазването на околната среда. Към всеки приоритет са определени и специфични цели. Разписан е и план за действие за изпълнение на програмата.

Програмата е динамичен и отворен документ. Тя ще бъде периодично допълвана съобразно приоритетите за управление на общината, при промени в националното законодателството или при възникване на други обстоятелства със стратегическо значение.

Предложения, становища и мнения по проекта се подават писмено, в срок до 18.05.2023 г., на e-mail: obshtina@targovishte.bg или в Центъра за административно обслужване на Община Търговище.

Проектът е публикуван в сайта на местната администрация:

https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative.acts.projects/POOS2021-2028

 

Източник: www.targovishtenews.net

Подобни публикации

Back to top button