Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини
Популярно

Търговище посреща над 600 ориентировачи от 10 държави за международното състезание за Купа “Великден”

Търговище посреща над 600 ориентировачи от 10 държави за международното състезание за Купа “Великден”, съобщи за БТА Петранка Ангелова, треньор в клуб “Вариант 5”. Търговищкият спортен клуб по ориентиране е организатор на проявата. Тя се провежда с подкрепата на общините Търговище и Омуртаг, и фирми.

Състезанията ще се проведат от 14 до 17 април по четири трасета в област Търговище. Ще участват състезатели на възраст от две до над 80-годишна възраст от Швейцария, Полша, Румъния, Сърбия, Франция, Чехия, Турция, Молдова, Украйна и България. На 14 април е масовият старт край Баячево, ден по-късно е дългата дистанция край Пайдушко. Навръх Великден в неделя е спринтът в центъра на Омуртаг, а в последния ден от състезанието е средната дистанция в местността “Парка” в подножието на Мисионис, обясни Ангелова.

Тя уточни, че заявки за участие в състезанието могат да се направят също и на място в деня на състезанието. Участието за учениците от 10 до 16 години отново ще бъде безплатно, като тяхната стартова такса ще бъде покрита от Швейцарското сдружение „Вариант 5“. За най-малките участници – до 10 години ще има отделен маршрут. При децата няма да има класиране, но организаторите са подготвили изненади за всички участници.

Ангелова сподели, че състезанието носи много положителни емоции за всички участници. Тя изрази надежда и тазгодишното проява да остави добри спомени на всички присъствали. За да се позабавляват в празничните дни организаторите са предвидили и Вечер на ориентировача, която ще се проведе в събота.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button