Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт

Жителите на село Крепча следят представянето на Нургюл Салимова в Баку

Жители на село Крепча и на община Опака следят представянето на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат за жени в Баку (Азербайджан). Шахматистката е родена и израснала в Крепча и с успехите си е една от визитките на селото, каза пред репортер на БТА кметът Бахри Алиев.

“Радваме се много за нея. Заедно със семейството й изживяваме всеки успех на 20-годишната Нургюл. Гордеем се с нея!”, каза кметът.

Той разказа, че младата жена, която представя България и родния си край на шахматния форум, е израснала сред съселяните си. По думите му тя е много скромно и интелигентно дете – умна, тиха и приятна.

“И сега е пред очите ми все с шахматната дъска. Тя не беше като другите деца – да се разхожда и играе, нейната страст е шахматът”, каза още Алиев.

Той добави, че постиженията на Нургюл са повод за особена радост за нейния дядо – Салим Ибрямов. Това е човекът, запалил любовта към играта у момичето още от дете. Той, заедно с баща й, са хората, с които тя изиграва първите партии шахмат, те са и нейната опора и съветници.

Секретарят на Община Опака Неше Ашим добави, че успехът на Салимова е впечатляващ. От името на ръководството на Общината тя пожела успех на Нургюл, която с постоянство и упорит труд, прославя родния си край.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button