Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Благотворителен базар на изкуствата

В Търговище се подготвя третото издание на Благотворителния базар на изкуствата, който ще бъде от 29 септември до 1 октомври, съобщиха организаторите. За първи път ще вземат участие творци и от други региони на България.

Идеята е в последните дни на септември творци от Търговище отново да споделят своите творения и представят ръчно изработено изкуство. Нашата цел е  да подкрепим местните творци, да се представим на нашите съграждани и да се опознаем взаимно, казва Златка Иванова – един от участниците в базара.

Според организаторите творците имат нужда от хората и хората имат нужда от тяхното изкуство. Обединихме се  с идеята да покажем на града нашите творения. Ние, творците, ще бъдем заедно и затова избрахме да организираме Базара само на масички, а не чрез шатри, които ни разделят, посочват те.

Ще участват творци от Търговище и региона, които ще представят бижута, картини, декупаж, свещи, полимерна глина, изделия от дърво и метал, бродерия, плетени играчки, картички, чанти и други свои произведения.

В базара ще се включат отново и майки на деца със специални нужди, които имат нужда от средства за рехабилитации, както и хората от Комплекса за психично-здравни грижи,  кв. “Бряг”, и Защитени селища  – с. Лиляк, Читалищата от село Давидово и от село Стража. Като част от събитието ще бъдат представени групи за народни танци и местни певци и художници.

Засега участие са потвърдили двадесет творци. Желаещите могат за заявят включване на фейсбук страницата на базара.

Третият базар на изкуствата отново ще работи в полза на дете от Търговище. Ангел Павлов и неговият брат близнак се раждат преждевременно с много ниско тегло при раждане. Днес Ангел е на 5 години и се бори с хидроцефалия и детска церебрална парализа. Нуждае се от ежедневна рехабилитация както в България, така и в чужбина, допълниха организаторите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button