Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Благотворително авто-мото шоу

Благотворително авто-мото шоу в подкрепа на болна жена от Търговище се организира на летище Буховци. Мотото на проявата, която ще събере хора от близо и далеч, е „Заедно за Дидка“, съобщи за БТА Кирил Кирчев – един от организаторите.

Подкрепата е за Диляна Красимирова Драганова на 49 години от Търговище. Жената е диагностицирана със злокачествен рак на стомаха. Заболяването е открито в началото на ноември и младата жена се нуждае и вече е започнала лечение в Турция. Процедурите ще струват 45 750 евро, според изискванията на медиците в клиниката. Сумата е непосилна за семейството на Диляна, обясни пред БТА братовчедка ѝ Станислава Димитрова.

Затова съмишленици решават да ги подкрепят, стъпвайки на опит от предни подобни мероприятия. Те се надяват да срещнат подкрепата на любителите на високите скорости и силните усещания. Хубавото е, че интересът към събитието е голям – имаме обаждания от цялата страна. Надяваме се и времето да е с нас, каза още Кирчев.

На 10 декември край Буховци се очаква да дойдат пилоти от страната. Ще има дрифт – такси, което ще превозва пътници, които търсят силни преживявания, отново благотворително. Сред другите прояви е кар-аудио сбирка, обясниха организаторите. Входната такса ще бъде 10 лева, срещу които на всеки ще бъде поставена цветна гривна. Отделно от това, на входа ще има кутия за доброволни дарения на по-големи суми.

БТА припомня, че през септември отново на летището край търговищкото село бе организирана подобна благотворителна инициатива. Тогава бяха събрани над 26 000 лева за две благотворителни каузи.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button