Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Деца „завладяха“ обновено спортно игрище в оживен район на Търговище

Деца „завладяха“ обновено спортно игрище в оживен район на Търговище. Съоръжението, което се намира в междублоково пространство, бе пуснато в експлоатация днес в присъствието на кмета на града Дарин Димитров и секретарят на община Търговище Христалина Халачева. Удоволствието да се възползват от съоръженията имаха и децата от Образователен център „Усмивки“ с ръководител Весела Храброва.

Благодарение на виждането на ръководството на общината, че инвестицията в спортни съоръжения е вложение в здравето на подрастващите, децата на Търговище се радват на още един свой кът. Обособено е футболно игрище, в друга част на площадката има уреди за фитнес на открито и тенис маси. Двете зони са отделени с мрежа за сигурност на ползвателите им. Съоръжението е оградено, а настилката му е от висококачествена изкуствена трева. Върху нея може да се играе целогодишно, припомнят от администрацията. Настилката е устойчива на всякакви климатични условия и притежава голям експлоатационен период.

„Възползвайте се от игрището – вероятно знаете, че не е полезно да се стои пред компютъра и телефона. Това е мястото, на което можете да се разтоварвате и играете. Тази площадка е за вас и е направена от община Търговище и общинските предприятия. Пазете я,” обърна се към децата е техните ръководители кметът Димитров.

Екипът на Образователен център „Усмивки“ благодари на общинското ръководство за грижата и отношението към децата на Търговище. Кметът Дарин Димитров използва срещата с децата и ги покани да гостуват в общината и да се запознаят с работата на администрацията.

Районът на спортното игрище също е облагороден – засадена е нова паркова растителност, монтирани са пейки за отдих, поставена е и химическа тоалетна.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button