Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини
Популярно

Състезатели от България и Украйна идват в Търговище за първия възпоменателен турнир по авиомоделизъм „Николай Николов“

Първи възпоменателен турнир по авиомоделизъм „Николай Николов“ ще се състои на 22-ри и 23 юли на Работническия стадион в Търговище. Състезанието е организирано от инициативен комитет от състезатели на клубовете по авиомоделизъм от градовете Шумен и Левски, и със съдействието на община Търговище, съобщиха от администрацията.

Турнирът ще бъде за кордови модели и ще се проведе в два класа – акробатични и модели за въздушен бой. Началото е в 11:00 ч. на 22 юли и в 10:00 ч. на 23 юли.

До момента заявки за участие са подали състезатели от България и Украйна. Организаторите ще осигурят възможност и желаещи от публиката да опитат да пилотират авиомоделите.

Турнирът е организиран в памет на заслужилия майстор на спорта Николай Николов (1963-2020). Николов е европейски шампион за 2010 г. в дисциплината “Свободнолетящи модели” и шести в света за 2011 г. През 2012 г. той основава Клуба по авиомоделизъм „Аероелит“ към Центъра за младежки дейности и инициативи в Търговище, който ръководи до декември 2020 г.

Неговите възпитаници и днес продължават да носят отличия и гордост на Търговище. Сред тях е Волкан Хасан, който през миналата година, в екипаж с Николай Палежев от Русе, стана световен шампион за младежи в клас F2C – тийм рейсинг, на Световното първенство в Полша.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button