Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Ехо от миналото

С изложбата „Ехо от миналото“ творец от Търговище иска да дари надежда за бъдещето

С изложбата „Ехо от миналото“ творец от Търговище иска да дари надежда за бъдещето. Експозиция живопис ще подреди в Арт галерията на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище художничката Станка Вълчанова. Експозицията ще бъде открита в понеделник, 25 септември, съобщиха от екипа на културната институцията. А благотворителната кауза е за Грациела Ганева от областния град.

Вълчанова е самоук художник и не за първи път представя своя картини пред търговищката общественост. Дамата участва и в базари на творци от града и региона.

Изложбата включва вдъхновяващи картини на фолклорна тематика, които с ярките си багри ще представят бита и културата на българина и любовта към родното, уточняват домакините от библиотеката.

Идеята на автора е изложбата да бъде благотворителна в помощ на младата майка от Търговище Грациела Ганева. Жената се бори с тежко заболяване, след като през август 2022 г. е диагностицирана с карцином на шийката на матката. Битката с болестта се води в клиники у нас и в Турция. Семейството се нуждае от средства за лечение, медикаменти и рехабилитация.

В своите картини Станка Вълчанова се вълнува от женската красота и сила. Именно за това тя решава да подкрепи Грациела Ганева – всички средства, събрани от изложбата, ще бъдат дарени за нейното лечение.

Изложбата ще остане в Арт галерията на Регионална библиотека “Петър Стъпов” един месец.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button