Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Фестивал на малината

Попово бе домакин на осмото национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината

Попово бе домакин на осмото издание на Национално специализирано изложение на ягодоплодните и Фестивал на малината. Те се провеждат под патронажа и със съдействието на Министерството на земеделието и храните, чрез Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от администрацията на Община Попово.

На централния площад „Ал. Стамболийски“ в Попово  малинопроизводители и представители на бранша от общината имаха възможност да представят и предложат на присъстващите жители и гости на града част от произвежданата от тях продукция от малини. Освен тях с информационни щандове в изложението участваха и представители на Европа Директно – Шумен и Областния информационен център в Търговище.

Програмата включваше и Ден на отворените врати в най-големия специализиран агроцентър в сектор „ягодоплодни“ – „Рио АГРО“ ООД, намиращ се в южната промишлена зона на Попово.

Организиран е кулинарен конкурс „Малинови кулинарни изкушения“ и детска работилница за ароматни сапуни. Започна пленер за детска рисунка „Малината през нашите очи“, с участието на 14 талантливи млади художници от Школа за изобразително изкуство „Арт Попово“ при Дома на културата „Димо Коларов“.

Гости бяха зам.-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев; народният представител Иван Иванов, член на Комисията по земеделието, храните и горите в 49-ото Народно събрание, бивш министър на земеделието и храните от 47-ото Народно събрание; Божидар Петков, председател на Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните. Проявата бе уважена и от кмета на община Попово Людмил Веселинов, а водещ на откриването на Осмото Национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината – Попово 2023 бе известният телевизионен водещ Ники Кънчев.

Стопаните от община Попово отглеждат най-много трайни насаждения от малини в област Търговище.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button