Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Благотворително авто-мото шоу

Благотворително авто-мото шоу събира хора от цялата страна край Търговище. Събитието, което обединява две каузи в подкрепа на нуждаещи се, ще бъде на 17 септември на бившето летище до село Буховци, разказа за БТА един от организаторите – Кирил Кирчев.

Изкушените от високите скорости и рева на мотори ще си дадат сбор, за да подкрепят двама души, към които съдбата не е била благосклонна и са сполетени от здравословни проблеми.

Първата кауза е за четиригодишния Ангел Павлов от Шумен. Детето е диагностицирано с детска церебрална парализа и хидроцефалия, като към двете основни заболявания има придружаващи. Момчето има осем операции и парите са нужни на семейството за рехабилитации в Турция, които на месец струват около 5 000 лева.

Ангел има близнак – Кристиян, който е в добро здравословно състояние,  разказа за БТА Мария Николова – близка на семейството.

През май търговищката общественост отново отвори сърце в помощ на детето и на благотворителен концерт в Младежкия дом бяха събрани 3 500 лв., към които местни фирми по-късно са добавили още средства, припомни Николова.

Другата кауза е в подкрепа на 55-годишната Стефка Стоединова от Търговище. Това лято тя е дианостицирана с три различни по големина тумора в мозъка. Операцията, за която в Търговище за дни бяха събрани около 50 000 лева, е преминала успешно в клиника в Турция.  Сега пари на семейството са нужни за последващи терапии, които отново ще бъдат в южната ни съседка.

„Подготвили сме дрифт състезания на професионално ниво, дрифт такси, с което ще имате възможност да вдигнете адреналина  като се повозите. Ще има и драг свободен стил, в който ще можете да се включите при желание, кетъринг и още изненади“, каза Кирчев.

Благотворително шоу от този тип не се организира в Търговище за първи път. В предишните са събирани пари за Бела от Русе и за Ани Кръстева от Търговище – и двете деца са със сериозни здравословни проблеми.

Тази година организаторите предвиждат специални гривни за вход на събитието. Всяка ще е на стойност 10 лева, които ще останат за благотворителност.

Организаторите имат съдействие от институции на местно и национално ниво. Очакваме да дойдат хора с големи сърца и заедно да помогнем, каза още Кирил Кирчев.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button