Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Фонд „Бъдеще“, който ще привлича млади специалисти за болницата в Попово, ще бъде ръководен от д-р Румен Русев

Общинският фонд „Бъдеще“ в Попово ще бъде ръководен от д-р Румен Русев. Определен и заместник-председател и са избрани членове на Управителния съвет, съобщиха от пресцентъра на кмета Людмил Веселинов, след заседание на Общинския съвет в града.

Както БТА съобщи, Фондът бе създаден за разрешаване на кризата с лекари специалисти за общинската болница в града. В МБАЛ-Попово“ ЕООД се констатира недостатъчен брой медицински специалисти, които да обезпечат нормалната дейност на лечебното заведение и неговите отделения.

С пълно мнозинство е решено председател на Общинския фонд „Бъдеще“ да бъде д-р Румен Русев, за зам.-председател е избран Димитър Димитров и член ще е Сервет Салимова. Освен тях, във фонда ще бъдат още четирима души, представители на Общинската администрация. Това са Пламен Русев – старши юрисконсулт в дирекция „Хуманитарни дейности“, Георги Пенчев – главен експерт в дирекция „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността, Александър Стефанов – главен експерт в дирекция „Административно-правно информационно обслужване и обществени поръчки“, и Свилена Анкова – управител на звено „Заведение за социални услуги“.

На предходно заседание на Общинския съвет бе приет Правилник за организацията, реда и работата на Общинския фонд „Бъдеще“. Основната цел е да бъдат привлечени млади кадри – лекари и медицински специалисти, за работа в лечебното заведение, припомниха от администрацията.

Д-р Румен Русев е хирург, с дългогодишен опит по специалността.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button