Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Изложба на Светла Сиракова

Картини, рисувани с жива вълна, ще покаже в Търговище творецът Светла Чиракова

Картини, рисувани с жива вълна, ще покаже в Търговище творецът Светла Чиракова. В експозицията ще „оживеят“ герои от книгата „Омагьосана приказка“, информират домакините от Образцово народно читалище (ОНЧ) „Напредък-1864“.

Светла Чиракова е вдъхновител и творец, рисува с фини влакънца от вълна с техника без аналог. Тя използва живата вълна в направата на картини. Така запазва традициите и духа на отминалото време, като вкарва в произведенията си и свой съвременен прочит.

Картините са сътворени от фини влакънца от вълна, обагрени в най-различни цветове. Чиракова използва разнообразни техники за тяхното подреждане и благодарение на специфичните качества на вълната постига неповторима дълбочина и триизмерност, обясняват от културната институцията.

Светла Чиракова пише и истории – приказки за вълнените си картини и докато ги рисува, ги нарича с красиви думи, послания, истории за сбъдване на желания, за успех, за любов.

Откриването на изложбата ще бъде на 12 октомври от 18:00 ч. в Ритуалната зала в сградата на ОНЧ “Напредък – 1864”. Изложбата се подрежда със съдействието на Община Търговище и ще остане до 20 октомври.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button