Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

Наградиха деца, участвали в конкурса „Аз обичам българската гора“

Общо 14 деца, възпитаници на училища в Омуртаг, село Камбурово и Антоново, включили се в конкурса за рисунка „Аз обичам българската гората“, бяха отличени от директора на Държавното горско стопанство в Омуртаг инж. Ивелин Тодоров. Малките ученици получиха от горските служители награди, като призьорите се сдобиха с чаша, на която бе отпечатана тяхната рисунка, съобщиха от Североизточното държавно предприятие, в чийто обхват попада Горското стопанство – организатор на проявата.

„Посетихме учебните заведения, за да връчим наградите и залесихме заедно с децата фиданки от липа и явор, подарък от нас. Обяснихме на малчуганите, че сме харесали творбите на всички и всеки един от тях заслужава да бъде  на първо място, защото обича гората и нейните обитатели. Във всяко едно от трите училища направихме малък празник, за да разберат децата, че работата ни е трудна и отговорна, но тя носи и много радост за всички хора“, каза горският педагог на стопанството инж. Пепи Добрева.

С получените рисунки е подредена изложба в сградата на стопанството, която може да бъде разгледана свободно.

Както БТА съобщи, конкурсът за рисунка „Аз обичам българската гора“ бе обявен в началото на март по повод „Седмицата на гората“. Целта бе да даде възможност на учениците от началните и основни училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button