Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Нощта на театрите с премиера

Драматичният театър в Търговище отбелязва XI-то издание на инициативата „Нощ на театрите“ с премиера на „Зелената котка“ от Елизе Вилк. Представлението ще е в камерната зала на театъра на 18 ноември, от 19:00 часа, информират от пресслужбата на културната институция.

„Зелената котка“ е реалност и измислица, каприз на паметта, крехък пъзел с истории за съществуването на едни ангели от малкия безнадежден и обречен град. Бианка, Дани, Флори, Роберт, Роксана и Буги са шест невинни и жестоки 16 – 19 годишни младежи, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, а че вече нямат илюзии. Пиесата на Елизе Вилк е едновременно за света на младите, на които им се налага да пораснат бързо, и за света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител. Истории за любов, приятелство и за силата на въображението, което ни помага да избягаме от реалността, в която живеем, повдигат завесата от трупата.

В ролите ще се превъплътят актьорите Лора Недялкова, Калина Миланова, Елена Делчева (гост), Радослав Радев, Мартин Петков, Георги Начов. Преводач на пиесата е Лора Ненковска, режисьор – Любомир Колаксъзов, композитор е Христо Намлиев. Текстът на песните е на Елена Дечева, а хореограф е Деница Николова.

Европейската инициатива „Нощ на театрите“ ще превърне за 11-та поредна година българските градове в театрални сцени, отбелязват от театъра в Търговище.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button