Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Денят на будителите в Търговище

За Деня на будителите ученици от Търговище нарисуваха светите братя Кирил и Методий и учениците им

За Деня на будителите ученици от Търговище нарисуваха светите братя Кирил и Методий и учениците им. Идеята е на учениците, които са подтикнати и подкрепени от преподавателя по изобразително изкуство в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ Силвия Малинова. За да добие завършен вид картината, над 30 деца от различни паралелки са вложили своя талант и усещане за 1 ноември, каза за БТА преподавателят.

Картината, с размери един на два метра, утре ще посрещне учениците. Тя ще бъде поставена пред централния вход на учебното заведение, допълниха от ръководството му.

В часовете по изобразително изкуство рисуват деца от шести, седми и осми клас, подкрепени от петима дванадесетокласни. На финала най-талантливите ученици от 12-ти клас – Ерай, Михаил, Елина, Росица, Пламена, оформят картината, дело на много талантливи ръце, с детайли и щрихи, каза преподавателят им. Така зрелостниците ще оставят и следа в родното училище.

„От месец работим по реализирането на идеята. Нашето училище носи името на светите Седмочисленици и вече стана традиция всяка година да рисуваме будители“, обясни Малинова.

Рисувано е върху каширан картон с грунд от латекс. Техниката е смесена, акварел, пастел, темпера, моливи.

Всички ученици, рисували портрета, ще бъдат наградени от ръководството на училището с грамота за таланта им, за патриотизъм, родолюбие и принадлежност към институцията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button