Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Областна здравна карта в Търговище

Започва изготвянето на нова Областна здравна карта. Това стана ясно, след проведено работно заседание на назначената от Министъра на здравеопазването комисия.

Нейн председател е областният управител на област Търговище Гергана Цонева, а членове са представители на петте общини от областта, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС и Асоциация на професионалистите по здравни грижи.

По време на заседанието бе приет дневен ред, след което комисията обсъдени методиката за изготвяне на здравната карта и дейностите при разработването й.

„Областните здравни карти ще залегнат в новата Националната здравна карта, чрез която се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ“, обясни областният управител Гергана Цонева.

Тя каза още, че областната здравна карта ще бъде създадена след анализ на състоянието на системата на здравеопазването в областта, като срокът за изготвянето и представянето й в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.

Източник: www.targovishtenews.net

Подобни публикации

Back to top button