Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Обявиха конкурс за рисунки или снимка по повод 140 години от обявяването на Попово за град

Обявиха конкурс за рисунки или снимка по повод 140 години от обявяването на Попово за град. Проявата е по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви с малолетни и непълнолетни, съобщи за БТА Красимира Йорданов – секретар на Комисията.

Темата на конкурса е „140 години Попово – минало, настояще и бъдеще“. Могат да участва ученици от първи до 12 клас, разпределени в три възрастови категории. Целта е с конкурса да се „разкаже“ за Бялото градче – за неговите хора от днес и от миналото; за събития, дали отражение върху развитието на града и жителите му през годините.

Според регламента трябва да се изпращат по една рисунка, изработена в техника по избор, и до три снимки. Изискването към снимките е да бъдат придружени с кратко описание, което включва приблизителна година на заснемане, на събитието или лицето, запечатано в кадъра; историята, за която „разказва“.

Йорданова допълни още, че в проявата могат да участват и възрастни хора, които да се разровят в семейните албуми и да дадат обществено достояние на снимки със значение за повече хора и припомнящи събития и случки от недалечното минало. Тези участници обаче няма да участват в класирането. За улеснение организаторите имат готовност за сканират по-старите фотографии и да ги подредят в изложбата.

Тричленно жури ще оценява изпратени творби, ще бъдат присъдени първо, второ и трето място във всяка категория.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 12 май. С класираните на призови места ще бъде подредена изложба по повод празника на града – 10 юни.

Организаторите уточняват, че след закриването на изложбата снимките ще бъдат върнати на авторите им.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button