Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

В Опака е разкрита и работи аптека след близо четири години липса на такава

В Опака е разкрита и работи аптека. Сбъдната е една мечта на жителите от общината, тъй като близо четири години в общинския център е нямало аптека, която да работи по Здравна каса. Това каза пред репортер на БТА заместник-кметът Румен Петков, който като представител на ръководството на общината, активно е работил за новата придобивка.

Петков разказа, че от 2019 г. администрацията търси различни възможности. Въпреки че има помещение, сериозен проблем се оказва липсата на кадри и по специално – на магистър фармацевт. Такива безуспешно са издирвани в цялата Търговищка област. На местните хора се налага да пътуват до Попово и Русе за закупуване на лекарства, изписвани по Националната здравноосигурителна каса, а и за широко използваните, които са без рецепта.

„С упорство и осъзнато постоянство успяхме да реализираме идеята с мисъл за хората ни. Свързахме се с млад и предприемчив човек – Християн Янакиев, собственик на аптеката, който живее в София. Той ръководи фирма, специализирана в търговията с лекарства. Младият човек е с корен от опаченското село Люблен и с желание откликна на поканата“, обясни заместник-кметът.

Днес в аптеката работят местните кадри фармацевт Стефан Мерджанов и помощник-фармацевт Бурчин Мехмедова.

По думите на Румен Петков жителите на града и близките населени места са доволни, защото спестяват време и средства, тъй като не пътуват до съседните общински центрове в търсене на медикаменти. Той се надява аптеката да продължи да се развива в полза и на хората, и на младия човек, инвестирал в родния край на родителите си.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button