Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Пеликан кацна в двора на къща в Омуртаг

Пеликан кацна в двора на къща в Омуртаг. Птицата вече е транспортирана до Спасителния център за диви животни в Стара Загора, съобщи говорителят на Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен Татяна Димитрова.

Пеликанът е кацнал в двора на една от къщите в градчето и е изплашил стопанина, който веднага е подал сигнал до „Зелени Балкани“ и Държавното горско стопанство Омуртаг. Човекът споделил, че е притеснен, защото огромната птица се разхожда из двора му и може да нарани домашното куче.

Горските реагирали веднага. Димитрова допълни, че в района често има случаи на ранени или болни птици, които остават в нивите покрай селището. Най-честите гости на омуртагчани са щъркелите, които два пъти в годината, по време на миграцията си, почиват и набират сили във водоемите в околностите на общинския център.

Веднага след получаването на сигнала служители от въоръжената стража към СИДП и Горското стопанство успели да заловят птицата. Тя е предадена на орнитолог, който да го транспортира до Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button