Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеТОП новини

Ремонт на детска градина „Осми март“

Детска градина „Осми март“ в Търговище ще бъде ремонтирана след одобрен проект по Плана за възстановяване и устойчивост

Още един проект на Община Търговище за обновяване на учебно заведение е одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост. В късните следобедни часове днес в администрацията пристигна потвърждение за одобрението на проекта за ремонт на детска градина „Осми март“, съобщиха от пресцентъра на общината.

По проекта се предвижда основен ремонт и реконструкция на цялата сграда на детската градина. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрива, подмяна на дограма, подмяна на ВиК инсталации и инсталациите за енергия, отопление, вентилация, охлаждане, ремонт на санитарните възли, ремонт на вътрешното пространство в детското заведение, както и изграждане на инсталации за използване на алтернативни източници на енергия.

Общата стойност на проекта е 1,98 млн. лв.

В края на август бяха одобрени и проектите за ремонт на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ и Трето ОУ „П. Р. Славейков“. Предстои подписване на договори за финансиране.

От администрацията припомнят, че през февруари 2023 г. Община Търговище подаде общо пет проектни предложения по процедурата за модернизация на образователната инфраструктура. Освен трите одобрени учебни заведения, това са още Втро СУ „Проф. Никола Маринов“ и Четвърто ОУ „Иван Вазов“. Посочените учебни заведения отговаряха на условията по процедурата за определен брой деца, които да се обучават в тях. Директорите писмено бяха заявили и желанието си Общината да кандидатства за реновирането на сградите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button