Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Празник на общината и 35 години от полета на Александър Александров ще бъдат чествани в Омуртаг

Празник на общината и 35 години от полета на втория български космонавт Александър Александров ще бъдат чествани в Омуртаг. Празникът на града ще е на 7 юни, предвидени са инициативи за отбелязването му, съобщи секретарят на общината Стела Атанасова.

Празникът на Община Омуртаг се отбелязва за поредна година. На 28 април 2006 г. с решение на Общинския съвет е приета Наредба за символиката на Община Омуртаг, в която денят 7 юни е определен за Празник на общината. Датата е избрана неслучайно – на този ден през 1988 г. полита в Космоса вторият български летец-космонавт Александър Панайотов Александров – роден и израснал в Омуртаг и когото хората в зряла възраст помнят, а на децата се разказва за полета, за емоцията, за да е пример за подражание, защото това е човекът, вписал Омуртаг в космическата карта.

По традиция празникът ще започне на площад „Независимост“ с ритуал по издигане на знамената, посочват организаторите. Празничната програма продължава с приветствие на кмета Ешреф Ешрефов и с концерт на Духовия оркестър при Община Омуртаг с диригент Душко Ангелов.

Жителите и гостите на града ще се насладят на фолклорна програма с участието на танцова група от ансамбъл „Хоро“ – София и изпълнителя на народни песни Димитър Аргиров.

Вечерта ще се изявят възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел. По-късно „Магията на ансамбъл Чинарите“ ще се разгърне чрез музикално-танцов спектакъл.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button