Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Състезание по спортен риболов за деца

За втора поредна година Община Търговище и Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности“ организират състезание по спортен риболов за деца. То ще се проведе в Деня на Съединението, 6 септември, на язовир „Пресиян“. Както и през миналата година, участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи – до 10 г. и от 10 до 15 г.

Срокът за записване е до 17.00 ч. на 31 август, на тел.: 0601 68 693; 0601 68 604, 0879 869 330; 0876 720 071. Посочват се имена на участника, възраст и телефонен номер за връзка.

Всяко дете или юноша трябва да има пълнолетен придружител, който може да помага със съвети, разпъване на риболовните принадлежности, поставянето на стръвта, кепчосването на рибата във водата и откачането й. Всеки състезател участва с лични риболовни принадлежности.

Състезанието е индивидуално. Уловената риба трябва да се съхранява в живарник, различен от телен и не по-къс от 1 метър, до измерването й от съдийската комисия, след което всички риби се връщат във водата. Всеки състезател ще се състезава в отделно място и сектор, изтеглени в предварителен жребий. Участниците могат да ловят с една въдица и да използват неограничено количество стръв и подхранки. Участието е безплатно.

Във всяка възрастова група ще бъдат връчени награди за I, II и III място. За призовата тройка във всяка възрастова група ще се състезават участниците, уловили най-голямо количество риба (в килограми) в отделните сектори. Приз за уловена най-голяма риба ще получи участникът, уловил най-тежкия екземпляр. Предвидена е и награда за най-малкия състезател. Всички ще получат грамоти за участие и поощрителни награди.

Язовир „Пресиян“ е зарибен със следните видове риба: шаран, каракуда (таранка), червеноперка, уклей (облез), костур.

Припомняме, че във връзка с подготовката на състезанието, към момента язовирът е затворен за риболов.

Регламентът и програмата на състезанието са публикувани като файл за изтегляне под тази публикация.

Източник: www.targovishte.bg

Подобни публикации

Back to top button