Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Базарът на мартеници в Търговище ще бъде от 19 февруари до 2 март

Традиционният базар за продажба на мартеници в Търговище ще бъде от 19 февруари до 2 март. Заявления за участие в него се подават до 9 февруари в Центъра за административно обслужване на Общината, съобщиха от пресцентъра ѝ.

Местата, определени за търговия със заповед на кмета Дарин Димитров, са: ул. “В. Левски” (до Първо Основно училище “Хр. Ботев), ул. “Цар Симеон” (Цветарска), на свободния терен между ул. “Братя Миладинови” и ул. “Васил Левски”, и на площадното пространство срещу областната болница на бул. “Сюрен”.

Жребият за определяне на местата ще се тегли на 15 февруари, в 14:00 ч., в зала 74 в Община Търговище. Тогава ще бъдат връчени и разрешенията за поставяне на обектите.

Търговците ще плащат такса от 1,50 лв. на кв. м на ден. За ул. “Цар Симеон” таксите за ползване се определят от “Общински пазари” ЕООД.

Зареждането на пунктовете за продажба ще е сутрин, от 7:00 ч. до 8:00 часа. Работното време на базара ще бъде от 8:00 ч. до 19:00 ч. всеки ден.

В очакване на Баба Марта и празника културни институции от общината обявиха началото на различни прояви, свързани с първомартенската обредност. От днес в читалището в село Макариополско отваря врати “Работилничка за мартенички”. Нека заедно запазим традицията – призовават от екипа на институцията. И приканват малки и големи да усучат бяло и червено конче, да научат и обменят различни техники на изработка на червено-белите символи на пролетта. Да си припомнят заедно българските традиции и интересни легенди за мартеничките. От читалището добавят, че с изработените в работилницата мартеници ще бъде подредена изложба.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button