Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Нов парк в Попово

Парк за разходка и развлечения на домашни любимци ще бъде изграден в Попово

Парк за разходка и развлечения на домашни любимци ще бъде изграден в Попово. Вече започнаха дейностите по реализирането на инвестицията, с която ще се обособи подходяща зелена зона в града, където животните ще имат възможност да се социализират, съобщиха от общинската управа.

Паркът за домашни любимци се изгражда в имот, разположен срещу Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Предстои ограждане на терена с мрежа и разделянето му с оградни врати на две части: за малки и за големи четириноги. Върху зелените тревни площи ще бъдат монтирани уреди и съоръжения за тренировка на домашните любимци. Във всяка част ще има комплекти маси с пейки, кошчета за отпадъци, чешма за хората и чешма за домашните любимци. Информационна табела ще обозначава правилата в парка.

В дейности ще бъдат вложени 60 745 лв. От тях европейското съфинансиране е 54 671 лв. и национално финансиране – 6074 лв. Крайният срок за изпълнението на проекта е до 30.06.2025 г.

Инвестиционният проект „Обособяване на парк за разходка, развлечения и игра на домашни любимци” се изпълнява от Община Попово. Финансирането е от Европейския съюз, чрез „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони“, по мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Подписан е анекс към административен договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Попово, Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово, уточняват от общинската администрация.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button