Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Спектакълът “Всичките наши тела” с три номинации “ИКАР”

Спектакълът "Всичките наши тела" по текстове на Георги Господинов на Ямболския театър е с три номинации "ИКАР"

Спектакълът “Всичките наши тела” по текстове на Георги Господинов на Драматичния театър “Невена Коканова” в Ямбол е с три номинации за наградата “ИКАР” на Съюза на артистите в България. Мартин Киселов получава номинация за режисура, Калин Николов – за авторска музика и Вълчо Янев – за поддържаща мъжка роля, съобщиха от театъра.

“Това е спектакъл, който е много интересен заради формите, които се използват. Текстът е в невероятна симбиоза, както с музиката, така и с пластиката, която се показва на сцената”, каза говорителката на театъра Румяна Стефанова. По думите ѝ спектакълът е изграден върху живота на всеки един човек – от раждането, през детството, юношеството, първите любовни трепети, след това осъзнатия живот, семейството, за да стигнем до старостта и земния край на живота. Текстовете на Георги Господинов се обръщат към миналото, към спомените, за да открием себе си и да извлечем онези уроци и опит, които всеки се стреми в живота си, обясни Стефанова.

Спекталълът е първият в страната, адаптиран за хора с увреден слух. “Всичките наши тела” е създаден по проект, финансиран от Национален фонд “Култура”. Премиерата беше на 9 октомври 2023 г., а на нея присъства и Георги Господинов. До момента пиесата е представяна пред публика десет пъти – в Ямбол, София, Габрово, Кърджали, Варна. Предстои да се играе на сцени в Бургас, Търговище, Пловдив, Сливен и други градове.

Във “Всичките наши тела” участват актьори от трупата на Ямболския театър – Вълчо Янев, Георги Караиванов, Петя Бойчева, Цветелина Кънева, Галина Иванова, Георги Ружичка, Румен Михайлов, Мирослав Димитров. Режисьор на постановката е Мартин Киселов, сценограф – Илияна Кънчева, а музиката е дело на Калин Николов.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button