Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеПрепоръчани

Цифрово пътуване до Европейския парламент

Чрез ролева игра по проекта „Цифрово пътуване до Европейския парламент" ученици от Търговище участва в пленарна сесия на институцията

Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище влязоха в ролята на евродепутати и вземаха важни решения, които касаят бъдещето на Европа. Чрез виртуалното преживяване те дебатираха актуални за ЕС проблеми, преговаряха и гласуваха различни директиви. Играта е част от проекта „Цифрово пътуване до Европейския парламент“, съобщи преподавателят и ръководител на групата младши посланици на ЕС Анета Милева.

Проектът цели да доближи парламента до хората в цяла Европа. Новата ролева игра, която се прилага по проекта, е симулация на взимане на решения в ЕС. Тя е предназначена за групи ученици от средните училища.

Във виртуалната сесия на Европейския парламент участваха 23-ма ученици от 11 клас. Те бяха разделени в четири политически групи и в този формат обсъждаха теми, свързани с инвестиции, климат, околна среда, посочи Милева.

Старшият посланик Милева обясни, че продължителността на играта е 60 минути. През това време учениците, освен че усвояват конкретни знания за законодателството на ЕС, развиват ключови умения, които са  изключително важни за 21 век – комуникативност, креативност, дигитална грамотност, работа в екип, гражданска активност. Чрез обсъждането на актуални въпроси и теми те научават как се създава законодателството на Европейския съюз и как се изгражда бъдещето на Европа.

“В интерес на истината учениците не се впуснаха с голям ентусиазъм в играта“, каза ръководителят на групата младши посланици на Европейския парламент Анета Милева. Тя допълни, че в хода на играта бързо им е станало интересно. Научиха много нови неща и със сигурност погледнаха малко по-заинтересовано към работата на евродепутатите, каза преподавателят.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button