Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт

Турнир по стрелба с пистолет

Приключи републиканският турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Освобождение“

Приключи 13-ият републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Освобождение“. Проявата се организира от Спортната асоциация на МВР, Центъра по бойна подготовка и спорт в Академията на МВР и домакините – Областната дирекция на МВР в Търговище. Турнирът се проведе в два дни на покритото стрелбище  в сградата на дирекцията, съобщи говорителят Ани Кръстева.

В  състезанието участваха 24 отбора при мъжете и осем при жените, от различни спортни клубове и други структура в системата на МВР, като всеки отбор се състоеше от по двама състезатели. Надпреварата се проведе в две части – отборно и индивидуално класиране. Участниците в отборната надпревара стреляха от четири дистанции – от 20, 15, 10 и 5 метра, а тези е индивидуалното състезание – от три дистанции – 20, 10 и 5 метра.

В индивидуалното класиране при мъжете победител стана Валентин Александров от ОДМВР-Пазарджик, пред Димитър Игнатов от Зонално жандармерийско управление-Бургас и Ивайло Вичков от Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” (ГДЖСОБТ).

При жените в индивидуалната надпревара се наложи Луиза Димова от Академията на МВР, пред Рая Алексова от ОДМВР-Габрово и Кристияна Крумова от СДВР. Петото място при жените  завоюва Светла Полкова, ст. инспектор в РДПБЗН-Търговище – един безспорен успех за търговищкото момиче и заслужено признание за труда и старанието ѝ, допълват от дирекцията.

След оспорвана надпревара при мъжете победител стана отборът на ОДМВР-Пловдив, следван само на точка разлика от тима на ГДЖСОБТ. Третото място завоюва отборът на ОДМВР-Пазарджик.

В отборната надпревара при жените се наложи отборът на Академията на МВР(София), следвана от отборите на СДВР и на ОДМВР- Бургас.

С купата на победител в крайното комплексно класиране си тръгна отборът на Академията на МВР. Второто място в отборното комплексно класиране е за състезателите на СДВР, а третото – за колегите им от ОДМВР-Хасково.

Класираните на първите три места в индивидуалната надпревара получиха медали и грамоти, а в отборното и комплексно класиране – купи и грамоти. С грамоти бяха отличени и всички класирали се до шесто място в отделните дисциплини.

За създадената много добра организация на състезанието с грамоти на Спортната асоциация на МВР бяха отличени директорът на ОДМВР-Търговище ст. комисар Светлин Петев и съдийският състав на състезанието – Николай Николов от РУ-Омуртаг и Кръстьо Димитров от РУ-Търговище.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button