Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

„Моята метеорологична станция“

Конкурсът „Моята метеорологична станция“ провокира млади хора от Търговищко да се „срещнат“ с метеорологията

Конкурсът „Моята метеорологична станция“ провокира млади хора от Търговищко да се „срещнат“ с метеорологията. Проявата е организирана от народно читалище „Развитие -1906“ в село Буховци и Автоматична метеорологична станция в село Алваново. Инициатор е Добрин Добрев – собственик на първата в област Търговище частна Автоматична метеорологична станция, съобщи той за БТА.

През тази година се навършват 14 години, откакто съоръжението работи. Повод за организирането на надпреварата е 23 март – Световен ден на метеорологията.

По думите на Добрев целта на конкурса е да насочат хора на различна възраст да превърнат метеорологията в свое хоби. Конкурсът е за рисунка, макет или любителски изработен уред от метеорологична станция или прибори.

Според регламента материалите и размерите на рисунките са по избор на участниците. Ще бъдат обособени три възрастови групи: 7-10 години, втора – 11-15 години и трета – над 16 години.

Жури ще определи трите най-добри творби във всяка възраст. Ще бъдат наградени спечелилите призови места, а всички останали ще получат грамоти, посочват от културната институция. Ще има и специална награда на метеоролозите-любители.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 23 март.

По повод 14-та годишнината на станцията собственик предвижда и други прояви. Той добави, че през месеца предстои и изнасяне на урок пред четвъртокласници за метеорологичните условия, начини за предпазване от мълнии, прогнози кога ще вали по радарни изображения и други.

Творби за конкурса могат да се изпращат на адреса на Автоматичната метеорологична станция в село Алваново, ул. „Васил Караиванов“ 15.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button