Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Деца и младежи от страната подредиха изложба от рециклирани материали в Търговище

В Търговище бе подредена изложба от творби от рециклирани материали. Надпреварата, организирана за 11-а година от Младежкия дом в града, привлече участници от региона и страната. Общо 114 индивидуални и 22 колективни творби са получени в конкурса “Еко-фантазии” 2023.

Идеята за конкурса е на Диляна Стойчева – специалист в културната институция.

„Идеята се роди по интересен начин. Когато беше малка дъщеря ми участва в един подобен национален конкурс. С много голям интерес и желания направихме творби и си дадох сметка, че това е възможност, която може да реализираме в нашия град“, каза за БТА Стойчева.

Тя допълни, че има изключителен интерес към „Еко фантазии“. Включват се деца, които не са редовни участници в други конкурси – от помощни училища и от средищни училища. Оказа се, че рециклирането на материали е една възможност да бъдат обхванати деца, които обикновено остават в периферията на подобни културни мероприятия

В проявата активно участват възпитаници на Първо ОУ „Хр. Ботев“  в Търговище. Техни са близо 60 творби, обяви директорът на Младежкия дом Даниела Марчева и благодари на преподавателите-вдъхновители Стелиян Тенчев, Царина Куюмджиева и Ваня Кънчева. Получените творби показват сериозна работа, много въображение, сръчност, майсторство и мисъл за опазване на природата.

„Обичаме да творим и да изразяваме обичта си, особено с горски материали. Обичаме природата и така изразяваме любовта си към нея“, казва Тамара Филева – майка на наградената първокласничка Радост Петрова.

През последните години участват творби на деца и младежи от цялата страната, без конкурсът да е обявен за национален.

По време на изложбата, която се подрежда традиционно около Деня на Земята, бяха наградени и отличените.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button