Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Младшите посланици на Европейския парламент от Търговище организират Ре-Акция за намаляване на отпадъците и екологичния отпечатък

Акция за размяна на непотребни вещи и книги организират младшите посланици на Европейския парламент от Първо Средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Инициативата е по повод Деня на Земята и се осъществява съвместно с Информационен център „Европа Директно“ – Шумен, съобщи старшият посланик и преподавател по български език и литература Анета Милева.

Събитието цели да даде нов живот и смисъл на старите вещи, с което се бори за по-чиста околна среда и екологична справедливост. В обособената Зона за размяна всеки, който желае, може да остави или да вземе непотребна за него вещ или книга, която може да се окаже полезна за друг.

Със своята РЕ-АКЦИЯ младите хора искат да разбият порочния кръг на купуване на всевъзможни вещи, играчки, подаръци, стикери, пъзели и всякакви хартиени неща, които бързо им омръзват и се превръщат в поредния боклук, но могат да продължат живота си при друг собственик.

Вярваме, че всеки от нас може да спомогне за ограничаване на въздействието на човечеството върху околната среда. Дори елементарният избор да разменим вече прочетени книги, училищни принадлежности и всякакви вещи и дрехи, които биха свършили работа на някой друг, е една малка стъпка в правилната посока. Малка стъпка, която, направена от стотици, хиляди, милиони хора може да доведе до промяна. Така обясняват инициативата младшите посланици и приканват за включване в събитието.

Проявата има и образователен характер, защото учи децата да споделят свои вещи, да бъдат съпричастни и да не задържат предмети, които мислят, че повече няма да използват. Ненужното за тях, може да е цяло богатство за някой друг, допълва Милева.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button