Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Добри практики за работа с деца билингви

Педагози от Търговищко представиха добри практики за работа с деца билингви. Организатор на областната методическа среща за междуинституционално и вътрешно институционално взаимодействие, благоприятстващо обучението на деца-билингви от детска градина и начален етап е Регионалното управление на образованието (РУО) Търговище, информират от институцията.

Темата на срещата бе „Училищният спектакъл като средство за стимулиране на възприемането и ученето чрез музика, танц и приказки – приобщаване на децата със специални потребности“. Организатор на събитието е Регионално управление на образованието.

Свои успешни практики представиха десет учители – самостоятелно или в екип. Те споделят добрия опит на шест училища и две детски градини. Чрез презентации и видео са представени общо девет практики на различна тематика. Показани бяха подходи за учене чрез музика и приказки; занимания по интересни – успешен подход за приобщаване на учениците с логопедични проблеми; Коледен празник „Вяла, надежда, любов и добро; „Бабомартенска приказка“ по Мая Дългъчева; Театралната игра – начин за овладяване на комуникационните умения при децата и други.

„Респект към всичко, което правите. Вие доказахте, че „горите“ в своята работа и нека да има повече учители като Вас. Надявам се, всичко, което видяхте днес да бъде полезно за работата“, коментира добрите практики началникът на РУО – Търговище Елка Станчева.

За БТА експертът в РУО Люба Колева поясни, че подобни образователни подходи имат за цел и задържането на деца в училище, както и приобщаването на деца със специални образователни потребности. Доказани са ползите от заучаването на тест за сценична изява при децата. Те влияят положително и върху самочувствието им, неглижирани в семействата си – те се чувстват значими, успешни и придобиват самочувствие, посочи експертът.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button