Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Красен Топалов е Пчелар на България

Красен Топалов е Пчелар на България за 2023 година. Днес в производствената база на фирмата му “Органик Бий Продуктс“ ООД с бранд „Top’s Honey“ в търговищкото село Алваново той получи приза. Учредител и организатор на проявата е вестник „Пчеларство“.

Така Топалов е 24-тия член на „Клуб на пчеларите №1“. Историята на Клуба, пред десетки пчелари от страната и чужбина, представи Димо Димов – съучредител и съосновател на Българска академия по пчеларство. По думите му първият номиниран пчелар за приза е в далечната вече 1999 г. Кирил Киров от Несебър полага началото на вече дългия списък на най-добрите пчелари в България. Те „оцветяват“ цялата палитра на българското пчеларство – производители на пчелни майки и отводки, производители на специфични медове и пчелни продукти, предлагащи технологии и промишлено обслужване на кошерите, жени в пчеларството, съвременен маркетинг, инвентар и апитуризъм.

„Разпределението по територията на България все още не е равномерно, но в близките години очакваме изяви в места, където има добри условия за пчеларство и наплив от млади, напористи майстори в занаята“, посочи Димов пред съмишлениците си.

Национален приз „Пчелар №1 на България за 2023 г.“ Красен Топалов печели с дейността си през годината и мисленето в перспектива, подчертано и от колегите му в сектора. Той има потомствена пчеларска ферма с над 5000 кошера, разположени в над 100 пчелина. Занимава се с развъждане на българската медоносна пчела с над 4000 майки годишно. Топалов развива дейност в модерна производствена база за първична преработка и разфасоване на пчелни продукти. Предлага изключително разнообразна гама от продукти за крайния потребител, предлагани в 2 500 обекта.

„Благодаря за приза и доверието, което са ми гласували колегите. Ще се опитваме да сме все така находчиви и да се развиваме по най-правилния начин. Зад приза стоят голямо усилие и много работа, много отдаденост“, каза Топалов за БТА. Той посочи, че изплащат една средна като добиви година. И не толкова добра – като реализация на продукцията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button