Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Фермерски и занаятчийски пазар в пролетния панаир в Търговище

Община Търговище планира провеждането на втори фермерски и занаятчийски пазар от 13 до 18 май в седмицата на 245-ия Традиционен пролетен панаир (13-19 май). Пазарът ще е разположен в Алеята на занаятите в парка „Борово око“, информират от пресцентъра на кмета Дарин Димитров.

Общината отправя покана за включване към регистрирани земеделски производители, занаятчии, регистрирани по реда на Закона за занаятите, както и производители на еко/био изделия и козметика.

Желаещите да участват трябва да заявят това до 12 април на някой от следните телефони в Община Търговище: 0601 68 693; 0601 68 604; 0879 869 330; 0876 720 071.

За БТА от администрацията припомниха, че през миналата година във фермерския пазар са участвали около 25 производители. Целта на инициативата е да се осъществи пряк контакт на посетителите на панаира с производители, както от региона, така и от цялата страна.

Ангажимент на заявилите участие в пазара е да спазват санитарно-хигиенните изисквания на действащото национално и европейско законодателство. Те трябва да разполагат и със собствени хладилни съоръжения, в случай че предлагат млечни и месни продукти или други специфични групи храни.

Изискване към производителите е да са на терен в интервала от 16:00 ч. до 19:00 ч. в дните, в които са заявили участие. Работното време на пазара ще съвпада с това на търговското изложение в залите на Художествената галерия „Никола Маринов“ – от 9:00 ч. до 21:00 ч.

От 1 април ще се приемат и заявки за участие в търговското изложение в рамките на панаира, което се провежда в Художествена галерия „Никола Маринов“ и площите пред нея, допълват от администрацията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button