Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Засаждат дръвчета от различни видове в Търговище

В Търговище засаждат нови дръвчета от различни видове. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Флора“. Общо 30 нови дръвчета от вида Prunus Eminens Umbraculifera вече красят ул. “Спиридон Грамадов”, съобщиха от общинския пресцентър. Видът е декоративен и е подходящ за градска среда.

Още 60 иглолистни ще бъдат засадени в Боровата гора. Така броят на новите дръвчета там става над 200.

Преди дни кметът Дарин Димитров съобщи във фейсбук, че е започнало засаждането на над 150 нови иглолистни дървета в гората над езерото в парка „Борово око“. Той припомни, че още през ноември м.г. започна мащабна дейност по почистване на гниещи и паднали дървета и храсти в района. „Гората е жив организъм. И тя остарява и има нужда да се грижим за нея. Мисля, че беше време сериозно да се заемем с почистването ѝ“, пише кметът.

Други 30 иглолистни са засадени по периферията на стадион “Неделчо Камов”. Целта е с израстването си те да образуват естествена бариера срещу шумово и прахово замърсяване между стадиона и ул. “Цар Освободител”.

В следващите дни нови фиданки ще има в Източния парк в местността “Юкя”.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button