Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеТОП новини
Популярно

Кметът на Търговище се срещна с отличниците от Випуск 2023 г.

За пета поредна година кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се срещна със зрелостниците, завършили средното си образование с отличие. Срещата се състоя в двора на Славейковото училище, построено точно преди 160 г. и превърнало се в символ на устрема и усърдието към знание и просвещение на търговищенци.

„Да си отличник е проява на отговорност не само към самите Вас, а и към родителите Ви, към обществото ни. Защото Търговище и страната имат нужда от хора, които знаят, които могат. Нека благодарение на хора като Вас, вървим напред“, заяви кметът д-р Димитров.

Общият брой на зрелостниците от Випуск 2023 е 386. От тях, с отлични дипломи завършват 118. Пълните отличници са 21.

За пръв път от 2016 г. в Търговище има зрелостник с две пълни шестици и от матурите. Това е Фюсин Асанова, 12 „б“ клас на I СУ „Св. Седмочисленици“. Тя ще получи и национална диплома от Министерството на образованието и науката.

Всеки отличник получи грамота и книгата на Георги Господинов „Времеубежище“, която спечели престижната международна награда за литература „Букър“.

Зрелостниците, които не успяха да присъстват, ще получат отличията си в своето училище.

Всички снимки от срещата са публикувани във фейсбук страницата на Община Търговище.

Източник: www.targovishte.bg

Подобни публикации

Back to top button