Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Награди „Митрополит Андрей“

Регионалното управление на образованието в Търговище днес тържествено връчи на наградите „Митрополит Андрей“ . Почетни отличия и грамоти се връчват за 15-та поредна учебна година на изявени учители от област Търговище с принос в развитието на регионалната образователна система, за постигнати високи резултати и за дългогодишна дейност в системата на предучилищното и училищното образование, съобщи началникът на РУО Елка Станчева.

„Номинациите се разглеждат от комисия, която работи по утвърдени показатели и критерии. Тази година комисията разгледа постъпилите номинации и определи 26 педагогически специалисти от областта, които да бъдат отличени с наградата „Митрополит Андрей“, заяви Елка Станчева. Тя поздрави отличените и им пожела още много успехи в професионалния път.

На събитието присъстваха директори на училища и детски градини, учители и експерти от РУО – Търговище.

Почетно отличие „Митрополит Андрей Велички“ е уредено от 2016 г. в Търговище, показва справка на БТА. Наградата е в направление образование.

Митрополит Андрей е един от благодетелите на Търговище. Роден е село Врачеш през 1886 г., със светското име Стоян Петков. Детското и младостта му преминават в Търговище. Почива през 1972 г. в София, но по негово желание е погребан в Търговище в нартекса на храм „Св. Йоан Рилски“. Църквата е основно ремонтира с пари от дарението на Нюйоркския митрополит Андрей.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button