Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Обучение по проект “Грижа в дома”

На 26 юли в Община Търговище се проведе супервизия на персонала по проект „Грижа в дома“, изпълняван по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

Супервизията бе водена от психолог и представлява оказване на професионална и методическа подкрепа на персонала. Участниците коментираха различни случаи и предизвикателства, които срещат в своята пряка работа с потребителите. Обсъдени бяха начини за справяне в трудни и конфликтни ситуации. Целта е повишаване на мотивацията на специалистите, а с това и на качеството на предоставяната услуга.

Припомняме, че по проекта „Грижа в дома“ се предоставят почасови здравни и социални услуги в дома на възрастни и лица с увреждания. Дейностите включват закупуване и доставка на храна и медикаменти, оказване на помощ при заплащане на битови сметки и заявяване на административни услуги, извършване на консултации със здравни специалисти и други.

Подкрепа в домашна среда на потребителите оказват социални работници, психолози, медицински сестри, рехабилитатор, домашни помощници и други.

От началото на проекта през април 2023 г. от услугата са се възползвали 155 души от града и населените места в общината. Проектът е със срок на действие до март 2024 г.

Документи за ползване на услугата могат да се подават всеки работен ден, от 8.00 ч. до 17.00 ч. в Центъра за почасово предоставяне на услуги на ул. „Първи май” № 4.

Обща стойност на проекта е 1,015 млн. лв.

Източник: www.targovishte.bg

Подобни публикации

Back to top button